dinsdag 30 oktober 2012

Casselerrib met honingmosterdsaus, zoete worteltjes en gebakken krieltjes


4 casselerribs
600 gram krieltjes
4 eetlepels olijfolie
500 gram wortels, panklaar
water
60 gram boter
4,5 eetlepel honing
2 eetlepels gladde mosterd
paar druppels citroensap
zout

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes aan beide kanten bruin en gaar.
Bak de casselerrib circa 3 minuten per kant neem uit de pan en houd ze warm.
Kook de wortels in het water met zout in circa 10 minuten beetgaar en giet ze af.
Schep 2,5 eetlepel honing en de boter erdoor en verwarm de worteltjes op een laag vuur totdat de suiker gesmolten is en als een mooi glanzend laagje om de worteltjes zit.
Vermeng de gladde mosterd, met 2 eetlepels honing en 2 eetlepels olijfolie en voeg op het laatst nog een paar druppels citroensap een een beetje zout eraan toe.

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten