1 rode paprika
1 ui
50 gram boter
1 flesje donker bier of bokbier
500 gram zuurkool naturel
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
2 eetlepels blanke rozijnen
200 gram zuurkoolspek
1 rookworst
Snijd de paprika, zonder zaadjes, in blokjes of reepjes. Pel de ui en snijd deze in ringen.
Verhit de boter in een kookpan en fruit hierin de ui met de paprika 10 minuten, op een lage stand. Giet het bier erbij en breng het langzaam aan de kook. Doe de zuurkool, kruidnagels, laurierblaadjes en tijm erbij. Schep alles door elkaar, doe de deksel op de pan en stoof op een zeer lage stand 1 uur. Voeg de laatste 25 minuten de rozijnen toe en leg het zuurkoolspek en de worst op de zuurkool. Snijd de worst voor het serveren in stukken en het spek in blokjes of plakjes. Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
Suggestie:
Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en appelcompote.
Bereidingstijd: circa 75 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten