2 stukken zeeduivelfilet (à 125 gram)
3 eetlepels sesamolie
4 stengels paksoi
1 sinaasappel (sap en geraspte schil)
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
stoompan of pan met stoommandje/ vergiet
zout en versgemalen peper
Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie. Snijd de bladeren van de paksoi. Snijd de stengels in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje. Leg 2 bladeren overlappend naast elkaar en verpak er 1 stuk zeeduivel in. Verpak de andere zeeduivelfilet op de zelfde manier. Leg de pakketjes in het stoommandje. Breng in wok of stoompan ruim water aan de kook. Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. Dek de wok of pan af en stoom de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Klop in een kom een dressing van de rest van de sesamolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelschil, sambal, sojasaus en sesamzaadjes. Schenk de dressing in 2 kleine kommetjes (of eierdopjes). Schep de plakjes paksoi op twee borden en leg de pakketjes erop. Zet een kommetje met dressing ernaast.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten