woensdag 3 oktober 2012

Luchtige eierpastaschotel

6 eieren
400 g pasta 
2 eetlepels olie
1 grote, kleingesneden rode ui
1-2 geperste teentjes knoflook
35 gram bloem
3 deciliter melk
125 gram Mascarpone
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper
Versgeraspte nootmuskaat
100 gram geraspte belegen kaas en boter om in te vetten


Kook 2 eieren hard en pel ze. Kook de pasta ‘al dente’ en laat deze vervolgens uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin de ui met de knoflook. Voeg de bloem toe en roer tot één geheel. Giet de melk, scheutje voor scheutje in de pan en roer dit glad. Neem de pan van het vuur en klop er 2 eieren door. Voeg de mascarpone en de kaas toe. Maak het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Splits de overige 2 eieren met een eierscheider en gebruik alleen het eiwit (bewaar de dooiers voor roerei in de koelkast). Klop de eiwitten stijf in een schone beslagkom met een beetje zout. Schep de saus er luchtig doorheen. Zet de heteluchtoven op 175 ° C (gas/elektra 200 °C). Vet een 5 cm diepe ovenschaal in (ca. 20x25 cm). Schep hierin de pasta en leg daarop de gekookte eieren in partjes. Bedek met de eiersaus en plaats de schaal 15 minuten in de oven.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten