woensdag 3 oktober 2012

New York Cheesecake (6-8 personen)

3 eieren M
- roomboter (of bakspray) 
- bloem of bakpapier
- 150 gram zandkoekjes speculaas of crackers
- 60 gram gesmolten roomboter
- 40 gram bruine suiker
- 800 gram verse roomkaas (Philadelphia of St. Môret of Mon Chou)
- 140 gram witte suiker
- 2 eetlepels aardappelzetmeel
- schil van 1 citroen 
-100 gram crème fraîche of mascarpone 
- Paasgarnering zoals gekleurde chocolade eitjes


Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast. Zet de oven op 150°C en plaats een rooster middenin. Vet een hoge springvorm van ca. 25 cm goed in en bestuif met bloem. Meng in een kom de verkruimelde koekjes met de zachte boter en de suiker. Verdeel dit over de bodem van de vorm en maak er ook een zijkant van. Bak dit 15 minuten in de oven en laat het geheel goed afkoelen. Klop de roomkaas met de suiker luchtig in een royale kom. Voeg de eieren, één voor één toe en zorg voor een luchtig geheel. Spatel dan het gezeefde meel, de citroen en de crème er snel doorheen. Vul hiermee de vorm en plaats dit opnieuw in de oven. Zet er een kommetje water naast om barsten van de cake te voorkomen. Laat de cheesecake ca. 45 minuten bakken. Neem de springvorm dan uit de oven en laat die afkoelen. Voeg de garnering toe en geniet ervan bij de koffie of thee of als Paasdessert.

bereidingstijd: circa 60 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten