donderdag 4 oktober 2012

Zuurkool uit de oven (4 personen)

100 gram blanke rozijnen
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram magere gerookte spekblokjes
500 gram wijnzuurkool
1 appel
1 theelepel kaneelpoeder
1 banaan
1 pak instant aardappelpuree of diepvriesaardappelpuree (voor 4 porties)
8 plakken achterham
4 plakken ananas (blik)
100 gram geraspte kaas


Wel de rozijnen in warm water. Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes. Voeg de zuurkool toe en stoof zachtjes 10 minuten. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Schep de rozijnen, appelblokjes en kaneelpoeder door de zuurkool. Pel de banaan, verdeel deze in plakjes en leg 
ze op de zuurkool. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schep het zuurkoolmengsel in een ovenschaal. Rol de achterham op en leg deze met de ananasplakken op de zuurkool. Verdeel daarover de aardappelpuree. Strooi de geraspte kaas erover en schuif het gerecht onder een hete ovengrill totdat de kaas gesmolten is.

Bereidingstijd; circa 35 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten