250 gram salami (aan één stuk of dikke plakken)
2 uien
2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
1,5 liter vleesbouillon (van tablet)
500 gram (wijn)zuurkool
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden (oregano, tijm, basilicum)
versgemalen peper
zout
1 appel
125 milliliter zure room
100 gram witte druiven
3 eetlepel gehakte peterselie
Snijd de salami in reepjes. Pel de uien en verdeel ze in smalle ringen. Roerbak de salami in een kookpan met de uien en de geperste teentjes knoflook in de hete olie. Schep de tomatenpuree erdoor, giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Voeg de zuurkool en Italiaanse keukenkruiden met versgemalen peper en zout toe en kook zachtjes 25 minuten. Schil de appel, rasp deze grof en schep deze met de zure room en de gehalveerde witte druiven zonder pit vlak vóór het serveren door de soep. Laat de soep nu niet meer koken. Strooi de peterselie erover en presenteer er stokbrood met mosterdboter bij (50 g boter gemengd met 1 eetl. grove mosterd en 1 eetl. citroensap).
Suggestie:
Voeg naar wens reepjes ontbijtspek toe in plaats van salami.
Het is lekker om reepjes gesneden gedroogde abrikozen te gebruiken als alternatief voor de appel.
Als u de zuurkool te zuur vindt, kunt u deze enkele minuten weken in koud water of in melk en daarna uitgeknepen aan de soep toevoegen.
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten