zaterdag 6 oktober 2012

Zuurkoolsoep met gerookte kip (2 personen)

1 grote aardappel
2 bosuitjes
100 gram (wijn)zuurkool
1 gerookte kipfilet (circa 150 gram)
20 gram boter
1 liter vleesbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van tabletten
2 eetlepels koksroom of crème fraîche
zout
versgemalen peper


Snijd de geschilde aardappel in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde deel en het groen apart. Hak de zuurkool klein. Snijd de kipfilet in plakjes en de plakjes in reepjes.
Verhit de boter in een pan en laat de aardappelblokjes en het lichtgekleurde deel van de bosui omscheppend circa 4 minuten fruiten zonder ze te laten kleuren. Schep er de zuurkool door. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Roer de koksroom of de crème fraîche door de soep en pureer de soep desgewenst met de staafmixer. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en roer het groen van de bosui en de reepjes kip door de soep.

Bereidingstijd: circa 35 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten