maandag 3 december 2012

Hartige zalmtaart

1 groot blik zalm (400 gram)
1 potje geroosterde paprika (400 gram)
4 eieren
2 dl crème fraîche of Room Fris
2 eetlepels fijngehakte peterselie
50 gram boter
6 ontdooide vellen filodeeg
zout en peper


Verwarm de oven voor op 180ºC. 
Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de crème fraîche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm (22-24 centimeter doorsnede) in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes geroosterde paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.

Bereidingstijd: minimaal 35 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten