zaterdag 1 december 2012

Mexicaans gekruide filetlapjes (4 personen)

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
4 plakjes kaas (Cheddar)
snufje zout
snufje peper (versgemalen)


1. Neem de filetlapjes uit de koelkast en masseer deze in met olijfolie, Mexicaanse kruiden en versgemalen peper. Laat het vlees ± 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op een hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg de filetlapjes in de pan. Bak de filetlapjes zachtjes door regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vlees vork) en veelvuldig te keren. De filetlapjes zullen tijdens het bakken in ongeveer 10 minuten zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren.
3. Neem de filetlapjes uit de pan, zout het vlees, leg de filetlapjes op een bakplaat en beleg het vlees met Cheddar. Grill de filetlapjes, met de Cheddar erop, onder de grill tot de kaas licht gegratineerd is. Laat de filetlapjes even rusten.

Bereidingstijd: circa 50 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten