ingrediënten:
20 rauwe gamba's
1 citroen of limoen
2 teentjes knoflook
2 eetlepel koriander
4 eetlepel chilisaus
1 eetlepel gemalen koriander
3 eetlepels olijfolie
4 spiesen
bereiding:
Koop bij voorkeur gepelde rauwe gamba's of pel de gamba's pas na het grillen.
Boen de citroen schoon. Pers uit de ene helft het sap en rasp van de andere helft de schil.
Hak de koriander en de knoflook fijn.
Maak in een kom een marinade van het sap en de geraspte citroen-schil, de chilisaus, de gemalen koriander, de gehakte koriander, knoflook en de olijfolie. Leg de gamba's vervolgens in het mengsel en laat ze minimaal 10 minuten marineren.
Rijg de gamba's aan de spiesen. Leg de spiesen op de hete barbecue (of in de grillpan) en laat ze in ongeveer 4 minuten bruin en gaar roosteren. Keer ze halverwege.
Serveer de gamba's met wat chilisaus, stokbrood en salade.
Variatietip:
Rijg ook wat stukjes zalm en wat witvis aan de spiesen. Let hierbij wel op dat alles goed gaar wordt! Of voeg stukjes paprika of ui toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten