300-400 gram kabeljauwfilet
½ theelepel paprikapoeder
100 gram peultjes
6 laurierblaadjes (liefst vers)
2 eetlepels olijfolie
1 limoen
1 mango
1 sjalotje, fijngehakt
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
2 eetlepels verse koriander, gehakt
peper, versgemalen
2 lange spiesen
Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi ze met paprikapoeder. Kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Rijg de visblokjes, afgewisseld met peultjes en laurierblaadjes aan spiesen. Bestrijk ze met olijfolie. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer het in de keukenmachine. Roer er olijfolie, limoenrasp en sap, sjalotje, rode peper en koriander door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm een grillpan en rooster de kabeljauwbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de mangosaus erbij. Lekker met ciabatta of witte rijst en roergebakken
groene groenten.
Deze spiesen kunnen ook op de barbecue! Gebruik dan wel een visklem.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten