600 gram zeeduivel filets
versgemalen peper en zeezout
1 bosje bieslook
1 bosje platte peterselie
6 eetlepels bloem
1 ei
200 gram cornflakes ( niet gezoet!!)
of tortillachips
zonnebloemolie
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
3 zoetzure augurken
1 theelepel kappertjes
½ bosje verse dille
Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en peterselie heel fijn, meng 2 eetlepels van ieder kruid door de bloem en doe het in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water. Verkruimel de cornflakes nog iets fijner in een derde bord. Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes. Verwarm zoveel olie in een diepe koekenpan zodat de bodem ven de pan bedekt is, en bak hierin de vis tot het ‘jasje’ snel krokant en bruin is. Leg ze vervolgens op een schaal in een voorverwarmde oven van 120 °C gedurende 8 minuten om verder te garen.
Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel en maak dit op smaak met versgemalen peper en zout.
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten