8 tammekonijnenbouten
3 eetlepels olijfolie
1 liter droge witte wijn
3 (liefst verse) laurierblaadjes
3 takjes verse rozemarijn
4 takjes verse tijm
8 tenen knoflook
100 gram roomboter, in blokjes
175 gram zwarte olijven (liefst Italiaanse Taggiasche olijven, maar andere kunnen ook, zolang ze maar niet gemarineerde en niet te zout zijn)
Verwarm de oven voor op 140 graden. Bestrooi de konijnenpoten met zout en versgemalen peper. Verhit de olijfolie in een zware braadpan (eentje met een goed sluitend deksel, die ook in de oven kan) en braad hierin de poten, met twee of drie tegelijk (afhankelijk van de grootte van je braadpan), rondom bruin. Wanneer de laatste poten zijn gebraden, doe je alle andere terug in de pan. Schenk de witte wijn erbij en verdeel de kruiden en hele tenen knoflook (in de schil) tussen de konijnenpoten. Verdeel ook de blokjes boter over de pan, leg het deksel erop en schuif de pan 1 uur in het midden van de oven. Haal de pan even uit de oven en voeg de olijven toe. Zet de pan, nu zonder deksel, nog een half uur terug in de oven. Laat, wanneer je dit gerecht een dag van tevoren maakt, de konijnenpoten in hun stoofvocht afkoelen, en bewaar in de koelkast. Warm ze de volgende dag weer op op matig vuur, of in een matig warme oven. Serveer met de aardperenpuree en lofsalade.
Bereidingstijd: circa 90 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten