1 blikje tonijn (200 gram)
5 gedroogde tomaatjes op olie
6 groene knoflookolijven
2 eetlepels fijngehakte peterselie
150 gram Griekse yoghurt of 1 bekertje zure room
zout en peper
4 donkere meergranenbollen (bijvoorbeeld boulognebollen)
Giet de tonijn af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijven in plakjes. Schep driekwart van de tomaatjes, olijven en peterselie door de yoghurt en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de bollen open, leg de onderkanten op twee borden en bestrijk ze royaal met het yoghurtmengsel. Verdeel de tonijn erover en schep er nog een flinke lepel yoghurt op. Strooi hierover de rest van de tomaatjes, olijven en peterselie. Zet de bovenkant van de broodjes er weer op.
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten