1 dik stuk kabeljauwfilet van 600-800 gram, op kamertemperatuur
1 bos worteltjes, geschild met stukje groen eraan
200 gram sugarsnaps of peultjes
2 centimeter verse gember, geraspt
2 teentjes knoflook, gehakt
1-2 theelepels sambal badjak
1 eetlepel suiker
sap en rasp van 1 citroen
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
2 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 centimeter
bakpapier of aluminiumfolie
Blancheer de worteltjes en sugarsnaps 4 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel de groenten in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spreid op de bakplaat een groot stuk bakpapier uit en laat het overhangen. Leg er kruislings nog een stuk bakpapier op en laat dit ook
overhangen. Verdeel de worteltjes en sugarsnaps hierover en leg het stuk kabeljauw erop. Roer de gember, knoflook, sambal, suiker en citroenrasp met het citroensap en de sojasaus tot een sausje en schep dit over
de vis. Strooi de kruiden erover. Vouw het bakpapier langs de vis omhoog en vouw het geheel dicht tot een pakketje. Bind dit eventueel vast met paktouw. Schuif de bakplaat in de oven en laat de zalmforel in 25-30 minuten gaar worden. Zet de bakplaat met de papillot zo op tafel. Lekker met gekookte krieltjes.
Een ander sausje: meng 1 teentje gehakte knoflook, 2 eetlepels paprikapuree uit pot, sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel chiliolie, royaal zwarte peper en wat gemalen komijn.
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten