4 eidooiers
eiercustard of stevige vanillevla kant-en-klaar
1 kleine eiercake of 4 Brabantse eierkoeken (eierkoeken van ca 15 cm doorsnede)
1 deciliter sherry
1 deciliter rode jam
4 eetlepels gezeefde poedersuiker
Splits de eieren met een eierscheider in eiwitten en eidooiers. Bewaar de eiwitten tot gebruik in de koelkast in een schone beslagkom. Maak eiercustard of neem kant-en-klare stevige vanillevla. Snijd de cake in plakken en bedek hiermee de bodem van een glazen ovenschaal. Meng de sherry met de jam en besprenkel hiermee de cake. Vul met de vla en laat dit 3 uur intrekken (onder plasticfolie) in de koelkast. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker en bedek hiermee de trifle. Zet de grill op de hoogste stand. Laat er een goudbruin korstje op komen en serveer direct.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten