3 eieren gesplitst
1 zakje vaniliesuiker
zout
100 gram witte bastardsuiker
175 gram bitterkoekjes, verkruimeld
400 gram ananas, in stukjes vers of
uit blik
50 gram gepelde pistachenoten, grof
gehakt
Springvorm 22 centimeter doorsnee,
ingevet en bestoven met bloem.
Bereiden
Verwarm de oven
voor op 180 graden celcius. Klop de eidooiers met de vaniliesuiker
schuimig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout en
de bastaardsuiker stijf. Meng de koekkruimels en daarna de
ananasstukjes door het dooiermengsel. Spatel het ei-wit er luchtig
door. Schep de massa in de vorm, strijk de bovenkant iets glad en
strooi de nootjes erover. Bak het taartje in het midden van de oven
in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Verwijder voorzichtig de vorm.
Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.
Tips
Vervang de ananas
door mango of perzik.
Neem in plaats van
pistachenoten geschaafde amandelen.
Bereidingstijd: ca.
60 minuten waarvan 40 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten