dinsdag 1 januari 2013

Ananastaartje met pistache (4 personen)


3 eieren gesplitst
1 zakje vaniliesuiker
zout
100 gram witte bastardsuiker
175 gram bitterkoekjes, verkruimeld
400 gram ananas, in stukjes vers of uit blik
50 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt

Springvorm 22 centimeter doorsnee, ingevet en bestoven met bloem.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Klop de eidooiers met de vaniliesuiker schuimig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout en de bastaardsuiker stijf. Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel. Spatel het ei-wit er luchtig door. Schep de massa in de vorm, strijk de bovenkant iets glad en strooi de nootjes erover. Bak het taartje in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Verwijder voorzichtig de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Tips
Vervang de ananas door mango of perzik.
Neem in plaats van pistachenoten geschaafde amandelen.

Bereidingstijd: ca. 60 minuten waarvan 40 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten