800 gram kalfsniertjes (stukjes
zonder vlies, vet en urineleider)
1 takje rozemarijn
4 laurierblaadjes
2 sjalotten in ringen gesneden
4 teentjes knoflook fijngewreven
50 gram spek in stukjes olijfolie
zout en peper uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven
voor op 65 graden celcius. Doe alle ingrediënten in een passende
pan. Giet er net zoveel olijfolie over totdat de niertjes ruim
onderstaan. Verwarm de niertjes m.b.v. Een temperatuurmeter tot 65
graden celcius op matig vuur. Zodra de olie op temperatuur is, zet je
de pan voor ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal daarna een
niertje uit de olie en check op gaarheid. Het niertje moet enigszins
stevig aanvoelen. Haal de niertjes uit de olie en verwijder snel de
garnituren en kruiden. Schep de niertjes in een voorverwarmde schaal.
Zout en peper ze eventueel na.
Eventueel opdienen
met witlof en gebakken aardappelen of kapucijners met piccalilly.
Bereidingstijd: ca.
15 minuten en ca. 35 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten