5 eetlepels olijfolie
600 gram rode uien, in ringen
3 teentjes knoflook, gehakt
zout en versgemalen peper
400 milliliter Columbus Shiraz
1 liter groente- of kruidenbouillon
1 eetlepel gehakte verse tijm of 1
theelepel gedroogd
2 eetlepels gehakte verse
bladselderij
stokbrood in plakken
200 gram camembert, in plakken
Verhit de olie en
fruit hierin de uien en knoflook 5 minuten zonder dat ze bruin
kleuren. Voeg zout en peper toe. Schenk de wijn erbij en laat deze
iets verdampen. Giet de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kook
zachtjes 15 minuten. Strooi de bladselderij over de soep. Schep de
soep in ovenvaste kommen. Leg een plak stokbrood met daarop camembert
op de soep en zet deze even onder een hete ovengrill zodat de
camembert licht smelt.
Tip
Geen ovenvaste
kommen. Rooster dan het stokbrood, leg er camembert op en geef dit
apart bij de soep. Serveer de soep met een toef crème fraiche.
Bereidingstijd: ca.
35 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten