8 drumsticks
stukjes gemberwortel van 5
centimeter
3 eetlepels olijfolie of
zonnebloemolie
4 teentjes knoflook
1 groene Spaanse peper
½ theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander
(ketoembar)
zout
cayennepeper
200 milliliter kippenbouillon
sap en rasp van 1 citroen
2 eetlepels gehakte peterselie (vers
of diepvries geen gedroogde)
1 eetlepel gehakte munt (vers of
diepvries geen gedroogde)
blaadjes munt en schijfjes citroen
voor garnerig
Rasp de
gemberwortel.
Hak de peper zonder
zaadjes fijn.
Verhit de olie en
bak de kip aan alle kanten bruin.
Schep de kip delen
met een schuimspaan uit de pan.
Voeg de gember en
gepelde knoflook aan het bakvet toe en bak deze 1 minuut.
Roer er kerrie,
komijn, koriander, zout en cayennepeper naar smaak door en verwarm
alles nog 1 minuut.
Leg de kip terug in
de pan, voeg de bouillon, het citroensap en de citroenrasp toe.
Breng alles aan de
kook en laat de kip met deksel op de pan nog 25 minuten zachtjes
stoven.
Roer de peterselie
en munt erdoor.
Serveer de kip met
blaadjes munt en schijfjes citroen.
Bereidingstijd: ca.
45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten