1 kilogram riblappen
1,5 kg rode uien, in schijfjes
gesneden
4 laurierblaadjes
10 kruidnagels
2 flessen rode wijn (0,7 – 1
liter)
1 eetlepel bloem
50 gram boter
zwarte peper uit de molen
zout
Haal de riblappen
door de bloem
Doe boter in de pan
en zet de riblappen aan tot ze mooi van kleur zijn.
Doe de uien erbij
en verhit ze tot ze glazig zijn.
Voeg dan de bloem
toe. Blijf goed roeren, zodat de bloem niet gaat klonteren.
Voeg de kruidnagels
en de laurierblaadjes toe.
Giet de rode wijn
erbij en laat alles op laag vuur ongeveer 3 uur trekken.
Voeg wat zout en
peper toe voor de smaak.
Note
Indien bereid voor
kinderen is het goed mogelijk om de wijn te vervangen door rode
druivensap. Dit omdat niet alle alcohol zal verdampen.
Bereidingstijd: ca.
25 minuten plus 3 uur trekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten