1 aubergine, in dunne lange plakken
zout
4 Italiaanse bollen
100 gram tapenade
1 krop ijsbergsla, in reepjes
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika,
zonder zaadjes, in brede repen
olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld
100 gram zwarte of groene olijven,
gehalveerd
150 gram feta in blokjes
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels gehakte verse peterselie
of basilicum
Bereiden
Bestrooi de
aubergineplakken met zout en zet ze even apart. Snijd de broodjes
horizontaal doormidden en hol ze iets uit. Zet ze 10 minuten in een
voorverwarmde oven van 180 graden celcius. Bestrijk alle helften met
de tapenade. Verdeel over één helft de slareepjes. Dep de
aubergineplakken droog. Bak of rooster ze samen met de paprikarepen
in een scheutje olijfolie. Pers de knoflook erboven Verdeel de
groenten met de olijven en feta over de onderste broodhelft. Sprenkel
er citroensap over en strooi er peterselie of basilicum op leg de
bovenste broodhelft erop.
Tips
Maak dit recept
eens met 1 grote of 2 kleine Turkse broden (pide) en serveer het
brood dan in grote punten gesneden.
Vervang feta door
zachte geitenkaas
Neem in plaats van
tapenade tzatzikisaus, knoflooksaus of pesto.
Bereidingstijd: ca.
20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten