2 preien, in stukken bij elkaar
gebonden
2 rode uien, gesneden
3 wortels, in lange stukken
1 plak knolselderij, in lange
stukken
1 ossestaart
2 liter water
3 jeneverbessen
3 laurierblaaadjes
zout
zwarte peper uit de molen
Doe alles in een
pan en zorg dat de ingrediënten onder water staan.
Breng op hoog vuur
aan de kook, draai het dan lager en laat alles 6 uur trekken op laag
vuur.
Haal als alles gaar
is groente en ossenstaart uit het vocht.
Snijd groente en
ossenstaart in kleinere stukken
Zeef het kookvocht
en laat het reduceren.
Voeg naar eigen
smaak zout en peper toe aan het kookvocht.
Neem 4 diepe borden
en verdeel groente en ossenstaart erover.
Giet er wat
kookvocht bij.
Salade
Maak van de groente
en ossenstaart een salade.
Vinaigrette
1 eetlepek grove mosterd
scheutje olijfolie
scheutje rode-wijnazijn
1 eetlepel gereduceerd kookvocht
1 eetlepel platte peterselie,
fijngehakt
Meng alles naar
eigen smaak.
Neem een bos platte
peterselie en hak die fijn.
Doe de groente in
een bekken en meng ze met de vinaigrette. Breng verder op smaak met
zwarte peper uit de molen en zout.
Neem 4 diepe borden
en verdeel de groente erover.
Leg daarop de fijn
gesneden ossenstaart en giet er nog wat dressing overheen.
Garneer met
fijngehakte peterselie.
Bereidingstijd: ca.
35 minuten en 6 uur trekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten