woensdag 2 januari 2013

Pot-au-feu (4 personen)


2 preien, in stukken bij elkaar gebonden
2 rode uien, gesneden
3 wortels, in lange stukken
1 plak knolselderij, in lange stukken
1 ossestaart
2 liter water
3 jeneverbessen
3 laurierblaaadjes
zout
zwarte peper uit de molen

Doe alles in een pan en zorg dat de ingrediënten onder water staan.
Breng op hoog vuur aan de kook, draai het dan lager en laat alles 6 uur trekken op laag vuur.
Haal als alles gaar is groente en ossenstaart uit het vocht.
Snijd groente en ossenstaart in kleinere stukken
Zeef het kookvocht en laat het reduceren.
Voeg naar eigen smaak zout en peper toe aan het kookvocht.
Neem 4 diepe borden en verdeel groente en ossenstaart erover.
Giet er wat kookvocht bij.

Salade

Maak van de groente en ossenstaart een salade.

Vinaigrette

1 eetlepek grove mosterd
scheutje olijfolie
scheutje rode-wijnazijn
1 eetlepel gereduceerd kookvocht
1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt

Meng alles naar eigen smaak.
Neem een bos platte peterselie en hak die fijn.
Doe de groente in een bekken en meng ze met de vinaigrette. Breng verder op smaak met zwarte peper uit de molen en zout.
Neem 4 diepe borden en verdeel de groente erover.
Leg daarop de fijn gesneden ossenstaart en giet er nog wat dressing overheen.
Garneer met fijngehakte peterselie.

Bereidingstijd: ca. 35 minuten en 6 uur trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten