4 konijnenbouten
1 kilogram ganzenvet
2 laurierblaadjes
10 zwarte peperkorrels
2 gram zout
50 gram knolselderijpuree
1 theelepel Dijonmosterd
½ dl olijfolie
1 eetlepel gesneden bieslook en
peterselie
paar druppels citroensap + beetje
rasp
Dressing
1 dl pompoenpitolie
½ dl olijfolie extra virgine
2 eetlepel aceto balsamico
Bereiding
Konijnbouten met
laurier, zwarte peper en zout in ganzenvet op waakvlam langzaam
konfijten (garen). Mag niet koken, maar licht pruttelen tot het vlees
van het bot valt (ca. 2 uur). Afkoelen, plukken en grof hakken. Meng
het vlees met de knolselderijpuree, mosterd, olijfolie, cotroen en
kruiden tot een smeuïge massa.
Presentatie
Serveer de rillette
vooral niet te koud en druppel de dressing eromheen. Heerlijk op
geroosterd zuurdesembrood of Limburgs roggebrood met tuttifrutti of
verse compote ernaast. Hierbij een gul glas pinot noir!
Bereidingstijd: ca.
30 minuten plus 2 uur konfijten (garen)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten