1 kilogram broccoli
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
50 gram boter
½ eetlepel verse rozemarijn
2 deciliter droge witte wijn
1 biologische citroen
versgemalen peper
zout
Maak
de broccoli schoon en snijd ze in kleine roosjes, snijd de dikke
steel in plakjes en de lange stelen in de lengte door. Snijd de
knoflook in dunne plakjes.
Verwarm
de olie samen met de boter. Laat de boter iets bruin worden fruit
hier eerst de knoflook heel kort in en voeg dan alle broccoli toe.
Bak dit al omscheppend samen met de rozemarijnblaadjes en een snufje
zout ongeveer 3 minuten.
Giet
er dan de droge witte wijn bij en stoof de broccoli in een gesloten
pan circa 7 minuten gaar.
Boen
intussen de citroen goed schoon, rasp deze tenslotte boven de
broccoli en maak deze verder op smaak met wat versgemalen peper.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten