Kies voor kleine
geurige trostomaten. Een trosje tomaten per persoon staat op het bord
het mooist, maar heel rijpe tomaten laten in de oven wel makkelijk
los van takje.
4 takjes kleine trostomaatjes
4 kipfilets
olijfolie
1-2 theelepels Provençaalse kruiden
zout
peper
1 flinke sjalot
2 eetlepels witte wijnazijn of witte
Balsamico
2 takjes peterselie
2 takjes dragon
Verwarm
de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
Bak de filets rondom bruin en gaar. Leg intussen de tomatentakjes in
een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de
kruiden. Plaats de tomaten voor 10-12 minuten in de oven.
Snipper de sjalot
en hak de kruiden fijn. Neem de kip uit de pan en houd deze warm
onder aluminiumfolie. Neem de tomaten uit de oven. Schenk de olie van
de kip uit de pan, voeg een klein beetje extra olie aan de koekenpan
toe en fruit de sjalot snippers 1 minuut.
Schenk dan een
scheut azijn en een klein scheutje water in de pan en roer alle
aanbaksels los. Breng aan de kook. Voeg eventueel ook het uitgelekte
vocht van tomaten toe. Leg de kip met de tomaten op de borden. Lepel
de saus hierover en garneer met de gehakte kruiden.
Bereidingstijd: circa 50 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten