zaterdag 29 september 2012

Kipsalade met perzik en mozzarella (6 personen)


200 gram kipfilet
2 theelepels plantaardige olie
2 perziken of nectarines
2 eetlepels balsamicoazijn
½ theelepel suiker
120 gram gemengde slablaadjes
½ bol mozzarella light (63 gram)
1 eetlepel pijnboompitten

Snijd de kipfilet in reepjes, verhit 1 theelepel olie in een pan, braad de stukjes kipdaarin 5 minuten rondom aan, tot ze bruin en gaar zijn. Uit de pan halen.
Verhit de rest van de olie in de pan. Was de perziken, verwijder de pit, deel ze in vieren, doe ze in de pan en gaar ze1-2 minuten, tot ze zacht en bruin zijn.
Doe de stukjes kip weet in de pan, voeg balsamicoazijn en suiker toe en bak al roerend 1 minuut. Laat een beetje afkoelen.
Was de sla, scheur hem fijn en schik hem op twee borden. Verdeel de kip en perzik erover en lepel de achtergebleven braadjus uit de pan eroverheen. Snijd de mozzarella in stukjes, rooster de pijnboompitten zonder boter of olie in een pan, verdeel beide over de salade en dien direct op.

Bereidingstijd: circa 25 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten