200 gram kipfilet
2 theelepels plantaardige olie
2 perziken of nectarines
2 eetlepels balsamicoazijn
½ theelepel suiker
120 gram gemengde slablaadjes
½ bol mozzarella light (63 gram)
1 eetlepel pijnboompitten
Snijd de kipfilet
in reepjes, verhit 1 theelepel olie in een pan, braad de stukjes
kipdaarin 5 minuten rondom aan, tot ze bruin en gaar zijn. Uit de pan
halen.
Verhit de rest van
de olie in de pan. Was de perziken, verwijder de pit, deel ze in
vieren, doe ze in de pan en gaar ze1-2 minuten, tot ze zacht en bruin
zijn.
Doe de stukjes kip
weet in de pan, voeg balsamicoazijn en suiker toe en bak al roerend 1
minuut. Laat een beetje afkoelen.
Was de sla, scheur
hem fijn en schik hem op twee borden. Verdeel de kip en perzik erover
en lepel de achtergebleven braadjus uit de pan eroverheen. Snijd de
mozzarella in stukjes, rooster de pijnboompitten zonder boter of olie
in een pan, verdeel beide over de salade en dien direct op.
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten