woensdag 19 september 2012

krab- of garnalensalade op toast (8 personen)

2 citroenen
1 rode chilipeper
een klein bosje bladpeterselie
300 a 400 gram wit krabvlees (diepvries, en ontdooid)
300 a 400 gram grijze noordzeegarnaaltjes
4 eetlepels extra vergine olijfolie
wit casinobrood


Boen de citroenen schoon onder stromend water, droog ze en rasp op een fijne rasp de gele schil eraf. Halveer de citroenen en pers ze uit. Maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pluk de peterselieblaadjes van de stelen (bewaar de stelen voor de paddestoelenbouillon!) en hak ze fijn. Meng het krabvlees of de garnalen met de helft van de citroenzest en de helft van het citroensap, met de chilipeper, peterselie en 4 eetlepels olijfolie. Proef, en voeg zo nodig meer toe van de citroenzest en/of het citroensap (wees liever zuinig dan royaal, de citroensmaak mag beslist niet overheersen). Laat de vis minimaal een uurtje (maximaal een halve dag) marineren in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de krab- of garnalensalade over 8 kleine schaaltjes of potjes, en zet deze elk op een bord. Snijd de korsten van boterhammen en rooster ze in een broodrooster. Halveer ze (of, als je daar zin in hebt: steek er met een koekjessteker sterren of kerstboompjes of engeltjes uit) en leg de warme toast op de borden, naast de salade. Serveer direct. 

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten