dinsdag 25 september 2012

Pikante kalkoenreepjes (4 personen)


circa 400 gram kalkoenschnitzels
50 gram geroosterde cashewnoten
2 eetlepels bloem
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel zout
1 ei
olie om te frituren

Snijd de schnitzels schuin op de draad in reepjes van circa 2 centimeter breed.
Doe de cashewnoten, de bloem, het paprikapoeder, de cayennepeper, het korianderpoeder en het zout in de keukenmachine en laat draaien tot de noten zijn fijngemalen.
Doe het mengsel in een kom.
Klop in een tweede kom het ei los.
Verhit een laagje olie in een koekenpan of een wok, of gebruik de frituurpan.
Haal de kalkoenreepjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door het paneermengsel en let op dat alle reepjes rondom met een paneerlaagje zijn bedekt.
Bak de reepjes met niet teveel tegelijk in een paar minuten gaar en knapperig in de hete olie.
Lekker met (stok)brood en gemengde sla.

Bereidingstijd: circa 25 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten