circa 400 gram kalkoenschnitzels
50 gram geroosterde cashewnoten
2 eetlepels bloem
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel zout
1 ei
olie om te frituren
Snijd de schnitzels
schuin op de draad in reepjes van circa 2 centimeter breed.
Doe de cashewnoten,
de bloem, het paprikapoeder, de cayennepeper, het korianderpoeder en
het zout in de keukenmachine en laat draaien tot de noten zijn
fijngemalen.
Doe het mengsel in
een kom.
Klop in een tweede
kom het ei los.
Verhit een laagje
olie in een koekenpan of een wok, of gebruik de frituurpan.
Haal de
kalkoenreepjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door het
paneermengsel en let op dat alle reepjes rondom met een paneerlaagje
zijn bedekt.
Bak de reepjes met
niet teveel tegelijk in een paar minuten gaar en knapperig in de hete
olie.
Lekker met
(stok)brood en gemengde sla.
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten