woensdag 12 september 2012

Marja's chocoladetaarrt met rood fruit (4 personen)


60 gram boter
100 gram tarekoekjes
300 gram pure chocolade
2 deciliter slagroom
3 eetlepels honing
300 gram rood fruit
crème ftaîche

Verwarm de boter op een laag vuur tot deze helemaal is gesmolten.
Verkruimel de koekjes met een deegroller en roer de gesmolten boter er direct door. Vet een springvorm van 22 centimeter in met wat boter en druk het koekjesmengsel er stevig in en laat de bodem opstijven.
Rasp de chocolade grof, roer de room er samen met de honing door en laat het au bain marie smelten.
Schenk de gesmolten chocolade op de koekbodem en verdeel hier direct het rode fruit over. Laat de chocoladetaart in de koelkast opstijven.
Serveer in kleine puntjes met wat crème fraîche.

Bereidingstijd: circa 45 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten