dinsdag 11 september 2012

Zeewolf met parmaham en olijven (4 personen)

600 gram zeewolffilet
100 gram parmaham
3 eetlepels olijfolie
2 vleestomaten
2 eetlepels groene of zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel verse of gedroogde tijm
versgemalen peper


Verwarm de oven voor op 200° C. 
Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de vis in plakken van ca. 1 cm dik. Snijd vervolgens ook de parmaham in smalle reepjes en zet deze even apart. Bak de plakken zeewolf ca. 2 minuten in 2 eetlepels hete olijfolie in een grillpan of een koekenpan. Strooi er een beetje peper over. Neem de vis uit de pan en leg deze in een platte ovenschaal die is ingevet met 1 eetlepel olijfolie. Bak de hamreepjes kort in het bakvet en schep ze op de vis. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in blokjes. Verdeel ze met de olijven en de tijm over de zeewolf en zet het gerecht 10-12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

Bereidingstijd: circa 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten