zaterdag 29 september 2012

Bruschetta met tuinerwtjespuree (4 personen)



2 cibatta's
olijfolie
300 gram tuinerwtjes (vers of diepvries)
2 lente-uitjes
Parmezaanse kaas
½ theelepel grove mosterd
verse munt
versgemalen peper
zout

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
Snijd cibatta's schuin in plakken, besprenkel deze met olijfolie en laat ze in de oven in ongeveer 7 minuten goudbruin kleuren.
Laat de tuinerwtjes eventueel ontdooien, blancheer ze gedurende 4 minuten in kokend water met wat zout, spoel ze dan direct met koud water af en pureer ze met een staafmixer of in een keukenmachine. Schenk er zoveel olijfolie bij tot een smeuïge massa ontstaat.
Snijd de lente-uitjes in heel fijne ringetjes en meng deze samen met de mosterd en 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes. Maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Besmeer de bruschetta's met de puree van tuinerwtjes, leg hier een plakje Parmezaanse kaas op en ten slotte wat van het kruiden/mosterdmengsel.

Bereidingstijd: circa 45 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten