2 cibatta's
olijfolie
300 gram tuinerwtjes (vers of
diepvries)
2 lente-uitjes
Parmezaanse kaas
½ theelepel grove mosterd
verse munt
versgemalen peper
zout
Verwarm de oven
voor op 180 graden celcius
Snijd cibatta's
schuin in plakken, besprenkel deze met olijfolie en laat ze in de
oven in ongeveer 7 minuten goudbruin kleuren.
Laat de tuinerwtjes
eventueel ontdooien, blancheer ze gedurende 4 minuten in kokend water
met wat zout, spoel ze dan direct met koud water af en pureer ze met
een staafmixer of in een keukenmachine. Schenk er zoveel olijfolie
bij tot een smeuïge massa ontstaat.
Snijd de
lente-uitjes in heel fijne ringetjes en meng deze samen met de
mosterd en 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes. Maak het geheel
verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Besmeer de
bruschetta's met de puree van tuinerwtjes, leg hier een plakje
Parmezaanse kaas op en ten slotte wat van het kruiden/mosterdmengsel.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten