75 gram komkommer
1klein teentje knoflook
1 eetlepel verse munt
150 gram yoghurt, naturel
peper
zout
2 theelepels plantaardige olie
1 eetlepel bloem
1 klein ei
50 gram paneermeel
royale snuf cayennepeper of
paprikapoeder
royale snuf gedroogde tijm
250 gram kipfilet
Was de komkommer,
rasp hem, druk het vocht er met je handen uit en doe hem in een
schaal. Pel en pers de knoflook. Was de munt, schud hem droog en
snijd hem fijn. Doe de knoflook, munt en yoghurt in de schaal, schep
goed om en breng op smaak met flink wat zout en peper. Zet op een
koele plek.
Oven op 200 graden
(gasoven: stand 3, heteluchtoven: 180 graden) voorverwrmen. Smeer de
bakplaat met olie in. Vermeng de bloe met wat peper en zout en doe
het geheel in een vlakke, grote schaal. Breek in een andere schaal
het ei, kluts het en doein een derde schaal het paneermeel met
cayennepeper en tijm.
Snijd de kipfiler
in 10 langwerpige stukjes, wentel ze achtereenvolgens in de bloem,
het ei en het paneermeel, en verdeel ze over de bakplaat. Bak ze 10
minuten op de bovenste rooster in de oven, tot de stukjes bruin en
gaar zijn. Serveer samen met de tzatziki en een lichte salade.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten