2 eetlepels wok- of zonnebloemolie
300 gram wortel of 2 winterwortels,
geschrapt, in smalle repen
1 courgette, in smalle repen
300 gram rettich geschrapt, in
smalle repen
1 eetlepel curry pasta
2 eetlepels citroensap
100 milliliter kokosmelk (pakje of
blikje)
zout en vers gemalen peperkorrel
4 pangasiusfilets
frituurolie
150 gram bloem, gezeefd
1 eidooier
500 milliliter bier
2 eiwitten
2 eetlepels bladselderij
Verhit de wok- of
zonnebloemolie in een wok. Roerbak hierin de groenten met de
currypasta 5 minuten. Voeg citroensap, kokosmelk en zout en peper toe
en warm goed door. Houd de groentewok warm. Halveer de pangiusfilets
in de lengte. Verhit de frituurolie tot 180 graden celcius. Maak een
beslag van bloem, eidooier, bier en zout. Laat dit even rusten. Klop
de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel ze voorzichtig door het
beslag. Bestrooi de visfilets met zout en peper en haal ze door het
beslag. Frituur de pangasius goudbruin in de hete frituurolie. Laat
goed uitlekken op keukenpapier. Verdeel de groenten over 4 warme
borden en leg de visfilets erop. Bestrooi het gerecht met de
bladselderij.
Tips
In plaats van
pangasius is tilapia ook heel geschikt.
Vervang currypasta
eens door een ½ eetlepel kerriepoeder.
Vervang rettich
door koolrabi.
Neem frituurolie
die verhitting tot 180 graden celcius verdraagt.
Bereidingstijd: ca.
30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten