4 halve kipfilet
100 gr gerookte spekjes
3 uien fijngesneden
1 rode paprika in blokjes gesneden
6 gerookte tenen knoflook in plakjes
2 el olijfolie
1 handje verse basilicum fijngesneden
1 handje verse bieslook fijngesneden
400 gr basmatierijst
kipbouillon van blokjes
2 el sin sin oyster sauce
of oestersaus naar smaak.
5 kleine tomaatjes in gehalveerd.
Kook de kip in de bouillon gaar in 20 min.
Verwarm de olie en bak hierin de spekjes.
Voeg de uien, knoflook en paprika toe en bak 5 min mee.
Voeg de rijst met 250 ml bouillon erbij en stoom het geheel een kwartiertje.
Is er te veel vocht, giet dit af.
Is er te weinig vocht, beetje bouillon erbij doen.
Snijd het gare kipvlees fijn en voeg bij de rijst.
Kruiden naar smaak.
Voeg de oyster sauce toe
Voeg de basilicum de tomaatjes en bieslook erbij.
Roer even om.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten