maandag 3 september 2012

Pikant kipgerecht (4 personen)

350 gram kipfilet
zoete chili saus (fles)
200 gram tauge
1 rode paprika
1 eetlepel arachideolie
2 teentjes knoflook
 2 eetlepels ketjap manis

Snij de paprika in reepjes, Hak de teentjes knoflook fijn. Snij de kipfilet in kleine reepjes en marineer deze 15 minuten in de ketjap.
Plaats een wok op hoog vuur. Doe 1 eetlepel archideolie in de wok en voeg als dit heet is de de kipfilet toe. Bak dit onder voortdurend roeren in 2 minuten even aan. Voeg dan 4-6 eetlepels zoete chilisaus toe en laat het geheel zachtjes pruttelen. Voeg na 3 minuten de paprika toe en 5 minuten later de tauge. Roerbak nog ca. 1 minuut en serveer het gerecht

bereidingstijd: 15 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten