zaterdag 8 september 2012

Snel en erg lekker kipgerecht (4 personen)


4 kipfilets
150 gram ontbijtspek
500 gram champignons
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 theelepels italiaanse kruiden (basilicum/oregano)
4 deciliter (= 400 ml)kippenbouillon
125 ml creme fraiche
(olijf)olie, zout, peper, allesbinder

Kipfilets in blokjes snijden. Spek in blokjes snijden. Champignons halveren. Ui snipperen. Knoflook fijnsnijden. Kip met zout en peper kruiden en in de olijfolie bruin bakken. Kip uit de pan halen en spekjes in het braadvet uitbakken. Ui, knoflook en champignons toevoegen en even meebakken. De kruiden, bouillon, creme fraiche en kipfilet toevoegen en circa 25 minuten zacht stoven. Eventueel wat dikker maken met allesbinder.

bereidingstijd: 30 minuten
bron: internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten