125 gram droge spaghetti
peper
zout
100 gram sperziebonen
1 blikje artisjokharten (400 gram
nettogewicht)
1 theelepel plantaardige olie
1 klein teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 onbespoten citroen
1 eetlepel pijnboompitten
10 verse basilicumblaadjes
15 gram Parmezaanse kaas
Kook de spaghetti
volgens de verpakking gaar in water met een beetje zout. Was de
bonen, maak ze panklaar en halveer ze. Kook ze de laatste 3 minuten
met de spaghetti mee, tot beide gaar zijn. Laat uitlekken in een
vergiet.
Laat de
artisjokharten uitlekken, halveer ze of deel ze in vieren als ze
groot zijn, en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de plantaardige
olie in een grillpan, voeg de artisjokken eraan toe en fruit deze aan
met één keer omdraaien 8-10 minuten.
Pel de knoflook,
druk hem plat met een mes en doe hem samen met de olijfolie in de
warme spaghettipan. Voeg de stukken artisjok eraan toe en roer de
spaghetti en bonen erdoor. Was de citroen, rasp de schil en pers hem
uit. Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een pan. Was
de basilicum, dep droog en pluk klein. Doe 1 eetlepel citroensap met
de rest van de ingrediënten in de pan, schep het geheel goed om en
breng het op smaak met peper en zout. Bestroi met geraspte
Parmezaanse kaas en serveer direct.
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten