zaterdag 8 september 2012

Spaghetti met Artisjokken (2 personen)


125 gram droge spaghetti
peper
zout
100 gram sperziebonen
1 blikje artisjokharten (400 gram nettogewicht)
1 theelepel plantaardige olie
1 klein teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 onbespoten citroen
1 eetlepel pijnboompitten
10 verse basilicumblaadjes
15 gram Parmezaanse kaas

Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar in water met een beetje zout. Was de bonen, maak ze panklaar en halveer ze. Kook ze de laatste 3 minuten met de spaghetti mee, tot beide gaar zijn. Laat uitlekken in een vergiet.
Laat de artisjokharten uitlekken, halveer ze of deel ze in vieren als ze groot zijn, en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de plantaardige olie in een grillpan, voeg de artisjokken eraan toe en fruit deze aan met één keer omdraaien 8-10 minuten.
Pel de knoflook, druk hem plat met een mes en doe hem samen met de olijfolie in de warme spaghettipan. Voeg de stukken artisjok eraan toe en roer de spaghetti en bonen erdoor. Was de citroen, rasp de schil en pers hem uit. Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een pan. Was de basilicum, dep droog en pluk klein. Doe 1 eetlepel citroensap met de rest van de ingrediënten in de pan, schep het geheel goed om en breng het op smaak met peper en zout. Bestroi met geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.

Bereidingstijd: circa 35 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten