15 gram sukade
5 groene olijven, zonder pit
1 tomaat
2 verse takjes platte peterselie
sap van een geperste citroen
zout
peper
2 tonijnsteaks (a 125 gram)
1 klein teentje knoflook
70 gram instant-couscous
50 gram rucola
2theelepels olijfolie
Snijd de sukade
fijn, laat de olijven uitlekken en verdeel ze in vieren, was de
tomaat en snijd deze in blokjes, was de peterselie, schud deze droog
en hak fijn. Pers de citroen, meng 1 theelepel sap met de sukade,
olijven, tomaat en peterselie dit is uw saus. Breng op smaak met
peper en zout en zet weg.
Verhit een grillpan
met anti-aanbaklaag, bak de tonijnsteaks aan beide zijden naar smaak
3-5 minuten. Leg de steaks op een voorverwarmd bord, kruid ze met
zout en peper en laat ze 2 minuten rusten.
Pers intussen de
knoflookteen en maak de couscous volgens de verpakking klaar, maar
zonder boter of olie; voeg in plaats daarvan een beetje knoflook en
naar smaak een flinke theelepel citroensap toe. Was de rucola, schud
deze droog en verdeel hem over twee borden. Voeg de vis en couscous
eraan toe, bedruppel met de saus en olijfolie en serveer.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten