1 eetlepel korianderzaadjes,
gestampt
1 theelepel zoutvlokken, gekneusd
1 tonijnmoot van circa 240 gram
1 eetlepel olijfolie
2 zakjes misosoeppasta van 15 gram
4 deciliter kokend water
150 gram verse mie
1 theelepel verse gember, fijngehakt
1 spaanse peper, zonder zaad en
diagonaal fijngesneden
2 lente-uitjes, diagonaal
fijngesneden
15 gram paarse basilicum, fijngehakt
15 gram korianderblaadjes
sesamolie om te besprenkelen
1 limoen, in partjes
Meng
op een bord de koriander met het zout. Leg de tonijn er bovenop en
druk deze voorzichtig in het zoutmensel. Draai om en doe hetzelfde.
Verhit de olie op matig vuur in een koekepan en bak de tonijn in
ongeveer 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
Neem
de pan van het vuur en laat de tonijn5-10 minuten in de pan rusten.
Doe intussen de miso in een pan en voeg 4 deciliter kokend water toe.
Meng goed. Zet de pan op een matig vuur en breng de miso zachtjes aan
de kook. Doe de mie erbij en zet het vuur laag. Voeg de gember,
Spaanse peper, lente-uitjes en basilicum toe.
Schep
de miemet een beetje soep in een grote ondiepe kom. Snij de tonijn in
plakken en verdeel over de mie.Schep er weer soep bij, bestrooi met
de koriaanderblaadjes en besprenkel met de sesamolie. Serveer direct,
garneer met wat partjes uitgeknepen limoen.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten