1 ui, fijngehakt
200 gram spek, in reepjes gesneden
3 deciliter kippenbouillon
4 stukken rogvleugel
bloem
zout
zwarte peper uit de molen
olijoli
klont boter
1 teen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel tijm, fijngehakt
1 deciliter visbouillon (of kippen- of groentebouillon)
¼ bos platte peterselie, fijngehakt
Snijd de venkelknollen in kwarten.
Zet een pan met wat olijfolie op hoog vuur.
Zet de ui en spek aan.
Voeg de venkel toe en giet vervolgens de bouillon erbij.
Breng aan de kook, sluit de pan af met folie en leg vervolgens het dekdel erop.
Haal de pan van het vuur en laat doorgaren.
Paneer de rogvleugel met de bloem en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Doe wat olijfolie in de koekenpan en zet deze op hoog vuur.
Doe de rogvleugel in de pan als de olie heet is.
Laat de bloem waarmee de vis is gepaneerd garen, doe de klont boter erbij en laat deze bruisen.
Voeg knoflook, tijm, rozemarijn en de bouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag.
Draai de rogvleugel om en doe een deksel op de pan. Laat de vleugel zacht garen.
Warm intussen de barigoule op.
Neem 4 diepe borden, schep de barigoule erin en leg de rogvleugel erop.
Garneer met wat fijngehakte platte peterselie.
Bereidingstijd: 55 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten