dinsdag 4 september 2012

Zoete bruschetta


Deze zoete variant van de bruschetta wordt met briochebrood gemaakt. Aan het deeg van briochebrood worden eieren en suiker toegevoegd waardoor het een andere, zachtere structuur heeft dan gewoon brood. Wie geen briochebrood bij de hand heeft kan deze zoete bruschetta ook prima maken met cake.

8 kleine plakken briochebrood
1 kleine reep of enkele blokjes chocolade
2 blaadjes munt- of citroenmelisse
100 gram frambozen
1 eetlepel crème fraîche
olijfolie
zeezout

Snijd het briochebrood eventueel bij en rooster de plakken. Schaaf intussen de chocolade met een dunschiller in mooie krullen. Rol de blaadjes munt of citroenmelisse op en snijd het rolletje in ragfijne reepjes. Verdeel de crème fraîche over 4 geroosterde boterhammen en schik hierop de frambozen. Bestrooi met de munt of citroenmelisse. Bedruppel de andere 4 plakken geroosterde brioche met olijfolie en verdeel hierover de chocolade. Bedruppel met heel weinig olie en bestrooi met zout. Serveer direct.

Bereidingstijd: circa 30 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten