Deze zoete variant
van de bruschetta wordt met briochebrood gemaakt. Aan het deeg van
briochebrood worden eieren en suiker toegevoegd waardoor het een
andere, zachtere structuur heeft dan gewoon brood. Wie geen
briochebrood bij de hand heeft kan deze zoete bruschetta ook prima
maken met cake.
8 kleine plakken briochebrood
1 kleine reep of enkele blokjes
chocolade
2 blaadjes munt- of citroenmelisse
100 gram frambozen
1 eetlepel crème fraîche
olijfolie
zeezout
Snijd
het briochebrood eventueel bij en rooster de plakken. Schaaf intussen
de chocolade met een dunschiller in mooie krullen. Rol de blaadjes
munt of citroenmelisse op en snijd het rolletje in ragfijne reepjes.
Verdeel de crème fraîche over 4 geroosterde boterhammen en schik
hierop de frambozen. Bestrooi met de munt of citroenmelisse.
Bedruppel de andere 4 plakken geroosterde brioche met olijfolie en
verdeel hierover de chocolade. Bedruppel met heel weinig olie en
bestrooi met zout. Serveer direct.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten