vrijdag 7 september 2012

Zuurvlees met rode wijn (4 personen)


600 gram doorregen runderlappen, in blokjes
zout
versgemalen peper
2 eetlepels bloem
50 g boter of margarine
4 grote uien, gesnipperd
200 milliliter rode wijn
4 eetlepels rodewijn- of balsamicoazijn
8 jeneverbessen
8 kruidnagels
4 blaadjes laurier
3 plakken ontbijtkoek, in blokjes
2 eetlepels appelstroop


Dep het vlees droog en schud om met zout, peper en bloem. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak het vlees in porties rondom bruin. Schep al het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze in circa 5 minuten op middelhoge stand zacht en bruin. Doe het vlees terug in de pan en voeg de wijn, azijn en specerijen toe. Schep alles goed om. Leg het deksel op de pan en breng op lage stand langzaam aan de kook. Voeg na 1,5 uur de ontbijtkoek en appelstroop toe. Sudder het vlees nog een uur tot het helemaal zacht is en de saus stroperig en donker.

Bereidingstijd: circa 25 minuten en 2,5 uur stoven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten