2 eetlepels boter
1 eetlepel olie
1 ui, fijngesnipperd
1 aardappel, gekookt en fijngeprakt
3 eetlepels paneermeel
0.5 kg mager rundergehakt
5 eetlepes slagroom
zout
1 ei
1 eetlepel peterselie
200 milliliter water
100 gram suiker
200 gram cranberry’s of veenbessen,
afgespoeld met waterplastic folie
Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Meng de ui, aardappelpuree, paneermeel, gehakt, slagroom, zout, ei en peterselie in een grote schaal. Kneed alles goed door elkaar totdat het een glad mengsel is. Maak vervolgens kleine balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee. Leg de balletjes op een schaal en bedek ze met plastic folie.
Breng voor de compote het water en de suiker in een pan aan de kook en voeg dan de cranberry’s toe. Laat dit 8 tot 10 minuten op een lage stand indikken. Voeg af en toe wat extra water toe. Smelt de overige boter samen met de olie in een pan. Bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin gedurende 10 minuten door voortdurend de pan in beweging te houden. Schep de balletjes uit de pan. Serveer de cranberrycompote er apart in een schaaltje bij.
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten