zaterdag 8 september 2012

Amandelpannenkoekjes met banaan en chocolade (4 personen)

160 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
snufje zout
1 theelepel vanillesuiker
350 milliliter melk 
1 ei, losgeklopt
1 banaan, in blokjes
50 g pure chocolade, grof gehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
75 gram amandelschaafsel
poedersuiker


Klop de bloem met het bakpoeder, zout, de vanillesuiker, melk en het ei losjes door elkaar in een maatbeker. Klop tot slot de blokjes banaan en chocolade erdoor.
Verwarm een kleine koekenpan met een antiaanbak­laag tot deze goed heet is. Bestrijk de pan met een beetje olie en giet wat van het beslag in de pan. Bestrooi de pannenkoek met een laag amandelschaafsel en laat hem op middelhoge stand bakken tot het beslag aan de bovenkant bijna droog is. Draai de pannenkoek om en bak de amandelkant mooi bruin. Bak zo nog 7 kleine of 3 grote pannenkoeken. Serveer de pannenkoek met de amandelkant naar boven en bestrooid met poedersuiker.

Bereidingstijd: circa 40 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten