6 lapjes bladerdeeg (diepvries)
500 gram wijnzuurkool
1 eetlepel bloem
1 eetlepel paneermeel
1 appel
1 eetlepel citroensap
4 eieren
1 eetlepels mosterd of piccalilly
1 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels zure room of kwark
125 gram blanke rozijnen
peper
zout
200 gram geraspte komijnekaas
springvorm of lage taartvorm Ø 26 cm
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de bladerdeeglapjes. Laat de zuurkool goed uitlekken en snijd deze met twee messen iets kleiner. Vet de bakvorm licht in, bekleed deze met de deeglapjes en prik de deegbodem hier en daar in. Strooi de bloem en het paneermeel erover. Schil de appel, snijd deze in kleine stukjes en besprenkel ze met citroensap. Klop de eieren los met mosterd of piccalilly, kerriepoeder en zure room of kwark. Meng de zuurkool, appelstukjes, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas erdoor.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de taartbodem en strijk het glad. Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar
Suggestie:
De taart is sneller klaar als u hem bakt in een combinatieoven op 350 Watt en 200°C (17-19 minuten).
In plaats van appel zijn blokjes ananas ook heel lekker.
Bladerdeeg is ook verkrijgbaar verpakt in rollen van 30 cm Ø dat met het bijbehorende bakpapier in de vorm gelegd kan worden.
bereidingstijd: circa 50 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten