2 aubergines
1 teen knoflook
2-3 eetlepels tahin (sesampasta)
sap van 1 limoenschil2 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
Verwarm
de oven voor op de hoogste stand. Leg de aubergines op het rooster en
draai ze elke 5 minuten een slag. Neem ze uit de oven als de schil
van de aubergine zwart geblakerd is. Doe ze direct in een ovenschaal
en dek af met aluminium of plasticfolie. Verwijder het geblakerde
velletje van de aubergine na afkoeling en lepel het geroosterde pulp
uit de schil. Pureer het met met de uitgeperste teen knoflook, de
tahini, het sap van de limoen en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak
met zout en peper. Schep in een schaal, bestrooi met de peterselie en
druppel hierover de rest van de olie.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten