donderdag 6 september 2012

Auberginepuree (4 personen)


2 aubergines
1 teen knoflook
2-3 eetlepels tahin (sesampasta)
sap van 1 limoenschil2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Leg de aubergines op het rooster en draai ze elke 5 minuten een slag. Neem ze uit de oven als de schil van de aubergine zwart geblakerd is. Doe ze direct in een ovenschaal en dek af met aluminium of plasticfolie. Verwijder het geblakerde velletje van de aubergine na afkoeling en lepel het geroosterde pulp uit de schil. Pureer het met met de uitgeperste teen knoflook, de tahini, het sap van de limoen en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep in een schaal, bestrooi met de peterselie en druppel hierover de rest van de olie.

Bereidingstijd: circa 45 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten