2 gedroogde Spaanse pepers
1 gedroogde Chilipeper
4 eetlepels rode wijnazijn
2 rode paprikas
4 teentjes knoflook
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel zeezout
½ theelepel oregano
2 deciliter olijfolie extra vierge
4 of 8 doradefilets met huid
peper
zout
Begin
met de saus: wwek de Saanse en de chilipeper 15 minuten in de
wijnazijn. Giet ze af en laat ze goeduitlekken, bewaar de azijn.
Snijd
de paprika's in stukken. Doe de geweekte pepers en paprika's in de
keukenmachine en voeg de knoflookteentjes, komijn, zeezout en oregano
toe.
Pureer
de massa tot een fijne puree en giet tijdens het draaien in een dun
straaltje de olijfolie erbij. Zodat een homogene saus ontstaat. Of
gebruik een staafmixer. Breng de mojo picon (pikante saus van de
Canarische eilanden) verder op smaak met een klein scheutje van de
bewaarde azijn.
Dep de
vis droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en versgemalen
peper.
Bak de
visfilets eerst op de velkant 3 minuten in een klein beetje olie,
draai om en bak de andere kant nog heel even. Verwarm intussen de
borden voor in een warme oven.
Dit gerecht kan
heel goed als voorgerecht worden geserveerd of als hoofdgerecht met
een risotto.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten