donderdag 6 september 2012

Dorade met mojo picon (4 personen)


2 gedroogde Spaanse pepers
1 gedroogde Chilipeper
4 eetlepels rode wijnazijn
2 rode paprikas
4 teentjes knoflook
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel zeezout
½ theelepel oregano
2 deciliter olijfolie extra vierge
4 of 8 doradefilets met huid
peper
zout

Begin met de saus: wwek de Saanse en de chilipeper 15 minuten in de wijnazijn. Giet ze af en laat ze goeduitlekken, bewaar de azijn.
Snijd de paprika's in stukken. Doe de geweekte pepers en paprika's in de keukenmachine en voeg de knoflookteentjes, komijn, zeezout en oregano toe.
Pureer de massa tot een fijne puree en giet tijdens het draaien in een dun straaltje de olijfolie erbij. Zodat een homogene saus ontstaat. Of gebruik een staafmixer. Breng de mojo picon (pikante saus van de Canarische eilanden) verder op smaak met een klein scheutje van de bewaarde azijn.
Dep de vis droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
Bak de visfilets eerst op de velkant 3 minuten in een klein beetje olie, draai om en bak de andere kant nog heel even. Verwarm intussen de borden voor in een warme oven.
Dit gerecht kan heel goed als voorgerecht worden geserveerd of als hoofdgerecht met een risotto.

Bereidingstijd: circa 45 minuten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten