1 eetlepel mosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
4 eetlepels zonnebloemolie of milde
olijfolie
1 theelepel honing
zout
versgemalen peperkorrel
2 kropjes kleintje sla
1 stronkje witlof
1 elstar appel, gewassen en in
plakjes
6 sneetjes witbrood, zonder korsten
100 gram geraspte Gruyère (kan
worden vervangen door geraspte jong belegen kaas)
bakplaat bekleed met bakpapier
Klop
van de mosterd, azijn, olie en honing een egale dressing en breng op
smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill. Haal de blaadjes sla
en witlof los. Was en droog ze en schud ze met de appelplakjes door
elkaar. Leg de boterhammen op de bakplaat en bestrooi ze met kaas.
Maal er nog wat peper over en zer de bakplaat vlak onder de grill.
Schep ondertussen de
dressing door de salade en verdeel de sla over vier borden. Neem de
bakplaat uit de oven zodra de kaas gesmolten is. Snijd de boterham in
punten. Serveer direct.
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten